Tommi Lievemaan blogi

Dosentti Johan Bäckmanin pidätys ja Viron rappiotila

Eurovaaliehdokas Johan Bäckmanin pidätys Tallinnan satamassa tekaistuine perusteluineen kertoo paljon Viron yhteiskunnan tilasta.

Viro on herkkähipiäinen normaalille keskustelulle ja kritiikille. Tässä se sijoittuu samaan sarjaan esim. Turkin ja Israelin kanssa, jotka älähtävät heti kun näiden maiden politiikkaa joku rohkenee arvostella.

Viro ei ole oikeastaan itsenäinen valtio. Viro on luovuttanut ilmatilansa vieraiden valtojen kontrolliin. Viro polkee suuren venäjänkielisen vähemmistönsä oikeuksia; tämän oikeuttamiseksi se vääristelee historiaansa ja puhuu Viron "miehityksestä".

Dosentti Johan Bäckmanin pidätys, karkea kohtelu sekä ministeritason puuttuminen asiaan tulisi selvittää ja tutkia EU-tasolla. Viro ei selvästikään täytä oikeusvaltiolle asetettuja normeja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

konsta (nimimerkki)

Baltian/balkanin maat venäjän etupiiriin,,suomi samoin,,ja samantien kommunismihallintoon-sitten vasta viro olisi itsenäinen,,,ja herrat skp/stp;ssä tyytyväisiä,,mutta kun ne ehti livahtaa eu;n ja natoon niin siinä meni ne päiväunet harakoille,,,ja meillkäkin porvarit jyrää,,ei oo helppoo ei!!

Totinen Toveri (nimimerkki)

On se varsin noloa, kun dosentti jää kiinni ilman papereita ja saa siitä sakot, eikö vain?

Vanha demari (nimimerkki)

"Eurovaaliehdokas Johan Bäckmanin pidätys Tallinnan satamassa tekaistuine perusteluineen kertoo paljon Viron yhteiskunnan tilasta."

Aitona kommunistina valehtelet päin naamaa. Uutisesta käy ilmi, että Bäckmanilla on Viroon maahantulokielto. Ei Saksaankaan pääse holokaustin kieltäjä. Jos vääristelee historiaa kuten Bäckman, pitää varautua myös seurauksiin.

Kun Viro itsenäistyi 1991, kommunistitkaan eivät kehdanneet enää väittää, ettei mitään miehitystä ole ollutkaan. Nyt on uudelleen alettu valehdella

Markus Räsänen (nimimerkki)

”Räsäsen seinälehden” www.markusred.com päätoimittaja
Markus Räsänen kommentoi.

Viro on yksi kiila monien joukossa, jonka amerikkalaiset ovat iskeneet Euroopan suurten teollisuusmainen suojakseen rakentamaan harakanpesään eli EU:hun.

konsta (nimimerkki)

4.vironvenäläiset on yksi kiila,jolla venäläiset+kansainvälinen kommunistinen liike hajoittavat eu:ta,natoa,ja suomea-mutta tapanne kyllä tunnetaan,,Putin ja KGB/FSB siellä häärii teidän tukenanne!

Antza (nimimerkki)

"Viro ei ole oikeastaan itsenäinen valtio. Viro on luovuttanut ilmatilansa vieraiden valtojen kontrolliin. Viro polkee suuren venäjänkielisen vähemmistönsä oikeuksia; tämän oikeuttamiseksi se vääristelee historiaansa ja puhuu Viron ”miehityksestä”."

On se käsittämätöntä, että te kommunistit elätte 2000-luvullakin jossakin utopiamaailmassa, ettekä pysty käsittelemään (näitä) asioita edes hitusen objektiivisesti. Suosittelisin arvoisalle eurovaaliehdokkaalle lyhyttä perehtymistä objektiiviseen historiankirjoitukseen!

Vanha demari (nimimerkki)

Bäckman väitti puhuneensa rajavartijalle viroa. Se ei pidä paikkaansa, koska hän ei osaa viroa.

Viron nettilehdissä on tapauksesta juttua ja televisiossa on reportaaseja, mutta Bäckman ei kykene niitä lukemaan.

mirri (nimimerkki)

Viron presidenttihän sanoi suoraan että EU toimii epäreilusti.

Microsoftin sakot ovat hänen mielestään väärin, joten Viro torpedoi tämän perusteella itämeren kaasuputkihankeen.

Siis Amerikan puolesta Venäjää vastaan EU:n sisällä.

Siinäpä sitä.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

"Viro on herkkähipiäinen normaalille keskustelulle ja kritiikille. "

Niinkö? Mun mielestä aivan joku toinen maa aikoo turvata lainsäädännöllä vääristyneen historiantulkintansa.

Viiden pisteen vinkkinä voin kertoa, että kyseisessä maassa oli ja on edelleen bruutali raiskaaja-armeija ja se käy pienempien itsenäisten maiden kimppuun raukkamaisesti.

Sitten ne kuvittelevat olevansa sankareita, vaikka todellisuudessa USA ja Britannia olivat II maailmansodan todelliset sankarit.

mirri (nimimerkki)

Jep, jenkeillä on oikeus hyökätä Irakiin, tappaen 110000 tuhatta ihmistä pelkän vainoharhaisuuden perusteella.

Jos kyse olisi ollut vain Saddamista, mutta 110000 on liikaa.

Tässähän ihan kalpenee, miten pöljiä kommentteja nää Liljat yms. idiootit täällä heittelee.

Pätmän (nimimerkki)

Olisi tietenkin oikeus ja kohtuus, etä rikollisin keinoin maahantuloa yrittänyt trokari (kätyreineen) saisi maahantulokiellon koko shengen- alueelle, tai ainakin Suomeen ja Viroon.

hantta (nimimerkki)

Tuhansien ihmisten pidätys tekastunein perusteluin Venäjän rajoilla kertoo paljon Venäjän yhteiskunnan tilasta. Hävetkää venäläiset ja jotkut Suomalaiset "vasemmistolaiset" että edes kehtaatte puhua asiasta. Muuten Venäjä ei muka ole herkkä normaalille "keskustelulle" ja kritiikille. Tommi juttusi alkaa menemään niin kaksinasmoraaliin ja komiikkaan. Oletko koskaan kelannut miksi Viro on luovuttanut puolustusensa natolle? Ylivoimaisesti suurin osa maailman historoitsioista on sitä mietä että Viro miehitettiin, mutta Espoon kaikki tietävä Tommi on toista mieltä, muuten miksi et ole koskaan huolestunut todella törkeistä Venäjällä olevien vähemmistöjen sorrosta? "Viro ei selvästikkään täytä oikeusvaltiolle täytettyjä normeja" syyllistäjä Venäjä muka täyttää ne? Ei voi muuta kuin säälittävästi nauraa jutuillesi.

Tuntematon (nimimerkki)

Kommunismin uhreina kuoli useita kymmeniä miljoonia ihmisiä. Siinä missä Saksassa joutuu vieläkin ihmisiä oikeuteen Natsi-Saksan rikoksista, Venäjä ei ole toimittanut _ainoatakaan_ kommunistisen totalitarismin rikollista oikeuden eteen.

Kertoo aivan kaiken siitä maasta.

Heillä ei ole edes halua tehdä tiliä järkyttävästä epäinhimmillisestä menneisyydestään. NL:n hirmuhallinnon uhreiksi joutuivat miljoonat tavalliset venäläiset ja pienten naapurivaltioiden kansalaiset. Venäjällä näihin rikoksiin syyllistyneet eivät joudu vastuuseen vaan heitä pidetään kansallissankareina. Uhrien oikeuksista on turha puhua. Venäjällä murhaajat korotetaan ja pian uhreista mainitsevat joutuvat linnaan.

On se hieno maa

hantta (nimimerkki)

Neuvostoliiton aikana he hehkuttivat että olemme maailman mahti ja ainoa rauhaa rakastava ja todellinen demokraattinen kansa ja samaan aikaan kaikki pidätettiin tai tapettiin jotka eivät uskoneet siihen tai halusivat pois maasta ( sama koski miehitettyjä itä-blokin maita) ja samalla heillä oli maailman suurin armeija, se vaan ei ole loogista, ja koomillista tässä on se että Venäjä sanoo nyt että jutut on fasistien ja Venäjän vastaisten propakandaa, ja sitten jotkut vielä ihmettelee että on hiukan Venäjän vastaisuutta, haloo.

hantta (nimimerkki)

Unohdin muuten mainita että Moskovassa tehdään eniten euroopan kaupungeita rasistisia murhia ja saadaan vähiten tekijöitä kiinni, että sillä lailla. Tieto, BBC, mutta he ovat varmasti fasisteja ja Venäjän vastaisia. On se kauheeta että Johan Bäckmannia kuulusteltiin Virossa ja hän ei saanut seistä, vaan pyydettiin istumaan, voi Johan parkaa.

Mietteitä (nimimerkki)

Kyllähän NL oli rauhan asialla, näin on meitä tietämättömämpiä iät ja ajat opastettu. Mitä se rauha sitten tarkoittaakaan, lienee monitulkintainen sana. Ei tarvitse kuin olla tietoinen vaikkapa meillekin aikanaan rantautuneesta ilmiöstä nimeltä "Sosialististen maiden naisten rauhanjärjestö".

Tiedän, että ne jotka tietävät mistä oli tuossakin operaatiovalmistelussa kyse, - tietävät. Muille jääköön haasteeksi selvittää tämäkin nyanssi tuon suuren "rauhaa rakastavan" valtion lähihistoriasta. Vihjeen voi antaa: "the owls are not what they seem".

Markus Räsänen (nimimerkki)

”Räsäsen seinälehden” www.markusreed.julkaisee.fi ”stalinisti” ja siten työväenluokan järkähtämätön asianajaja, päätoimittaja Markus Räsänen kommentoi.

Tommi. Tule sinäkin sieltä työväen joukkoihin.

Tomreal (nimimerkki)

9.

Ei ollut toisessa maailmansodassa sankarin sankaria. Dresdenin pommitukset sekä Nagasakin ja Hiroshiman ydinpommit mm. veivät länsiliittoutuneilta viimeisetkin "pyhimyksen leimat".

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

"Tässähän ihan kalpenee, miten pöljiä kommentteja nää Liljat yms. idiootit täällä heittelee. "

Mirrille tiedoksi, että mulla on pokkaa kirjoittaa omalla nimellä ja seison sanojeni takana.

Oikeasti raukkamaiseen ja lapselliseen nimimerkkihuuteluun ei pitäisi reagoida, mutta tämän verran kommentoin.

Trapetsi (nimimerkki)

Viro osaa itsenäisenä valtiona hoitaa asiansa ihan itse ilman suomalaisten neuvoja.

Jaakal (nimimerkki)

Hyvä Tommi.

olen tehnyt nämä samat kysymykset sekä JB:lle että LH:lle enkä ole saanut vastauksia. Myös Sinä kiistät Viron miehityksen. Voisitko vastata seuraaviin muutamaan kysymykseeni. Vastaukseksi riittää aivan hyvin kyllä tai ei ja pari lukua.

1. Saivatko vuoden 1940 riigikokun vaaleissa äänestää myös Virossa silloin olleet venäläiset sotilaat?

2. Montako puoluetta oli edustettuina liittymisäänestyksen aikaan riigikokussa?

3. Moniko kansanedustaja äänesti liittymistä vastaan?

4. Oliko riigikokun talossa äänestyksen aikaan asestettuja venäläisiä sotilaita?

Jään odottamaan vastauksiasi.

qwerty (nimimerkki)

"Viro on herkkähipiäinen normaalille keskustelulle ja kritiikille. Tässä se sijoittuu samaan sarjaan esim. Turkin ja Israelin kanssa, jotka älähtävät heti kun näiden maiden politiikkaa joku rohkenee arvostella."

Koska sanomalla olevansa antifasisti on hienovaraisempi tapa ilmoittaa olevansa kommunisti, en ole yhtään yllättynyt ettet verrannut Viroa Venäjään.

Toimituksen poiminnat