Tommi Lievemaan blogi

Bolsevikkien valtaannousu takasi Suomelle itsenäisyyden

Puhe itsenäisyyspäivänä 2013

Suomen itsenäisyyden teki mahdolliseksi bolsevikkien valtaannousu Venäjällä vuonna 1917. Leninin johdolla bolsevikit omaksuivat kansallisuuspolitiikan, jonka johdonmukaisena seurauksena Suomelle myönnettiin täysi itsenäisyys. Tsaarin yksinvaltaisesti johtama Venäjä ei tätä myönnytystä olisi Suomelle koskaan tehnyt.

Suomen porvaristo on omilla toimillaan asettanut maamme itsenäisyyden uhanalaiseksi muutamankin kerran itsenäisyytemme historian aikana. Alkuvuonna 1918 Suomessa tapahtui työväen vallankumous. Suomen työväen hallitus solmi ensi töikseen Neuvosto-Venäjän kanssa kaikkinaiseen tasavertaisuuteen ja näitä maailmanhistorian ensimmäisiä työväenvaltioita molemminpuolisesti hyödyttävän, rakentavaan yhteistyöhön tähtäävän valtiollisen sopimuksen.

Maaliskuussa samana vuonna puolestaan valkoinen Suomi solmi keisarillisen Saksan kanssa Suomea pahoin orjuuttavan valtiollisen sopimuksen. Tällä sopimuksella Suomesta oltiin tekemässä Saksan taloudellisessa ja sotilaallisessa valvonnassa olevaa vasallivaltiota. Valkoinen Suomi tiesi, ettei se omin voimin kykene murskaamaan työväen valtaa maassamme. Niinpä valkoiset olivat oman nahkansa pelastaakseen valmiita myymään maamme saksalaisten sotavoimien interventiota vastaan. Vain Saksan tappio maailmansodassa pelasti Suomen itsenäisyyden.

Reilua pariakymmentä vuotta myöhemmin valkoinen Suomi alisti maamme jälleen uhanalaiseen asemaan, kun se liittoutui Hitlerin johtaman Saksan kanssa sodassa Neuvostoliittoa vastaan. Sillä kertaa meidät pelasti vain Puna-armeijan voitokas, hirvittäviä uhreja vaatinut taistelu natsi-Saksaa vastaan, mikä Suomen pelastamisen lisäksi esti koko Eurooppaa vajoamasta fasismin pimeyteen.

Suomen porvaristo on tänäkin päivänä asettanut maamme itsemääräämisoikeuden äärimmäisen uhan alle. Maamme on epäedullisin sopimuksin sidottu suurten jäsenmaiden, ennen muuta Saksan johtamaan Euroopan unioniin. Nykyiset, lähinnä suuria jäsenmaita hyödyttävät EU-sopimukset muistuttavat itse asiassa melko paljon valkoisten solmimaa orjasopimusta vuodelta 1918, jolla maamme itsemääräämisoikeus hävitettiin ja taloutemme alistettiin palvelemaan Saksan etuja.

Tähän asti edistykselliset voimat ovat aina lopulta kyenneet lyömään taantumuksen, ja turvaamaan maamme itsemääräämisoikeuden. Tänä päivänä juuri me olemme se edistyksellinen voima, jonka tehtävänä on maamme pelastaminen taantumukselta. Tähän tarvitsemme yhtenäistä, edistyksellistä, EU:n pakkovaltaa ja suurpääoman diktatuuria vastustavaa vasemmistoa.

Tommi Lievemaa
6.12.2013

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Tapio Vehmaskoski

Älä viitsi Tommi vitsailla. Kommunihilistit nousi valtaan N-liitossa ei Suomessa. ONNEKSI näin päin.

Hyvää itsenäisyyspäivää sinullekin, muutoinhan kirjoittelisit blogeja Siperian taigalla pöllipuupinon kylkeen karvalakki päässä tänäkin päivänä.

Kalevi Wahrman

Vähän asiaa "höpötykseesi" kiitos.

Tapio Vehmaskoski

Vähänhän minä yritinkin eikö onnistunut?

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Aika lailla p-puhetta, mutta mitä kommarilta voisikaan odottaa? Eivät Lenin ja hänen kumppaninsa myöntäneet Suomelle itsenäisyyttä hyvää hyvyyttään, vaan yksinkertaisesti joutuivat luopumaan Suomesta, koska Venäjä oli liian heikko pitämään sitä. Lenin kumppaneineen tuki Suomessa kommunistivallankumousta, joka epäonnistui. Myöhemminkin Neuvostoliitto yritti väkivalloin tehdä suomalaisista orjiaan, mutta ei onnistunut. Valitettavasti Itä-Euroopalla ei ollut yhtä hyvä onni. Natsivallan pimeydestä mentiin kommunismin pimeyteen. Mutta tätä te kommunistit tuskin myönnätte.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Hyvä Tommi

Kun olet kohonnut oikein puolueen varapuheenjohtajan arvostettuun asemaan, olisi hyväksi ja tarpeen, että edes vähäisen perehtyisit sekä Suomen että maailman historiaan. Jos et sitä jaksa tai viitsi tehdä, voisit keskittyä viihdyttäjän tehtäviisi mm. ylistämällä päivittäin Pohjois-Koreaa.

Martti Kauppila

Lievemaa väärentää tuttuun tapaansa historiaa törkeästi. Vuonna 1918 nousivat punaiset vallankumoukselliset vieraan valtion avustuksella maamme laillista hallitusta vastaab asein kapinaan ja travoittelivat bolsevistista Suomea. Onneksi punkapina kkistettiin Mannerheimin johdolla ja SEN TAKIA saamme elää nyt vapaassa Suomessa.

Suomen piti Leninin mielestä antaa erota, koska hänen mielestään Suomessa kansan enemmistö oli sosialismin kannalla. Lenin halusi tukea Venäjän kommunistiselle diktatuurille Suomesta.

Itsenäisyyden tunnustaminen oli vain välikappale vallankumouksen helpottamiseksi.

"On selvästi nähtävissä, että bolshevikit eivät pitäneet itsenäisyyden tunnustamista Suomen peruuttamattomaan eroon Venäjästä johtavana tapahtumana. Suomi sai eron palatakseen myöhemmin - yhteiskuntajärjestyksen muututtua - sosialististen valtioiden yhteiseen perheeseen."[

Jorma Kallenautio, Suomi katsoi eteensä, 1985,

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Just näin. On se vaan niin erilainen totuus tuo kommunistien totuus. Venäjän Karjalan kylissä liikkuessa muun muassa näkee käytännössä sen, mitä kommunismi on saanut aikaan edistyksellisenä voimana taistelussaan taantumusta vastaan.

Antti Jokinen

mutta kaikkein hauskinta tai karmeinta on, että itse uskovat noihin höpinöihin.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Kyseessä on nähtävästi jonkin sortin inhimillisestä ikiliikkujasta... tunnuslausekin taisi mennä jotenkin tyyliin "Eteenpäin".

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Hyvä Antti

Koska nämä ajasta jälkeenjääneet, taantumukselliset, eteeenpäin pyrkimättömät vanhauskovaiset uskovat ja uskonsa on vahva, ei heihin voi mitenkään vaikutttaa. Mutta lukijoihin voi. Kuitenkin: jos teksteistä loistavat poissaolollaan älykkyys, asiantuntemus ja tavallinen arjen tolkku, ei kannattaisi vaivautua vastailemaan, ei edes lukemaan. Myönnän että provosoiduin, mitä onneksi tapahtuu harvoin. Tietysti näihin Tommin älynleimauksiin voi suhtautua viihteenä; ehkä hän vain siihen pyrkiikin.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Hyvä Antti

Koska nämä ajasta jälkeenjääneet, taantumukselliset, eteenpäin pyrkimättömät vanhauskovaiset uskovat ja uskonsa on vahva, ei heihin voi mitenkään vaikutttaa. Mutta lukijoihin voi. Kuitenkin: jos teksteistä loistavat poissaolollaan älykkyys, asiantuntemus ja tavallinen arjen tolkku, ei kannattaisi vaivautua vastailemaan, ei edes lukemaan. Myönnän että provosoiduin, mitä onneksi tapahtuu harvoin. Tietysti näihin Tommin älynleimauksiin voi suhtautua viihteenä; ehkä hän vain siihen pyrkiikin.

Käyttäjän ArvoPelttari kuva
Arvo Pelttari

Heikkoa argumentointitaitoa osoittaa, jos NL:n työleireillä koitetaan perustella se, että Suomen itsenäisyyttä ei Lenin olisi allekirjoittanut. Samaten otsikkotasolla Lievemaa on oikeassa siinä, että ilman bolsevikkivallankumousta Suomi ei itsenäinen olisi. Tsaarin Venäjä tai venäläisten valkokaartien hallitsema Venäjä ei olisi Suomen itsenäisyyteen myöntynyt. Senhän takia Suomi ei lähtenyt auttamaan Judenitsia eikä muita, koska takeita itsenäisyyden säilymisestä ei saatu.

Edellenkään ette osaa argumentoida sitä vastaan, että mitä olisi tapahtunut Saksan voittaessa WWI:n. Huonosti olisi voinut Suomelle käydä. Samoin toki Lievemaa suotta glorifioi NL:a siinä, että ei Suomen itsenäisyyttä nähty NL:n johdossakaan hyvänä asiana. Mm. puna-armeijan perustaja Trotski kommentoi vielä maanpaostakin melko skitsofrenisesti Talvisotaa: "Puna-armeijan puolella, Stalinia vastaan." Mikä tietysti heijastelee mielialoja bolsevikkijohdossa aiemmin. Kommunistienhan pitäisi olla internationalisteja, ei missään nationalisteja.

Eli jos kommentaattoreita huvittaa Lievemaan Lenin-kultti, niin vastaavasti minua surettaa kommentaattorien surkea argumentaatio.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei vallankumouksen olisi tarvinnut tapahtua bolševikkien taholta, jotta Suomi olisi saanut itsenäisyyden. Pääasia, että vallankumous tapahtui. Suomen itsenäistyminen tapahtui samankaltaisessa sekasortoisessa Venäjän tilanteessa kuin Baltian maidenkin itsenäistymminen 90-luvun alussa. Pelkkä hallituksen romahtaminen riitti, siitä riippumatta mitä siellä sen jälkeen tapahtui.

Toimituksen poiminnat