Tommi Lievemaan blogi

Stubb, milloin kerrot ihmisille totuuden?

"Olemme ylimitoittaneet meidän hyvinvointiyhteiskuntamme. Nyt on pakko tehdä jotain" (Alexander Stubb, Ylen aamu-tv 11.11.)

Stubb puhuu tietoisesti täyttä puppua. Stubb ei kerro, että pelkästään verosuunnittelun takia menetetyt tulot ovat kolminkertaiset verrattuna leikkauksiin. Eikä Stubb kerro, että jos pääomatuloja verotettaisiin edes EU:n keskiarvon verran, niin mistään "kestävyysvajeesta" ei olisi puhettakaan. Stubb myös kannattaa lämpimästi Venäjä-pakotteita, vaikka ne pahentavat taloutemme tilaa entisestään.

Ulkopolitiikan osalta Stubb on yhtä harhaanjohtava. Stubb väittää, että "Venäjän ulkopoliittisessa doktriinissa on sävyjä kylmästä sodasta". Stubb jättää tietoisesti mainitsematta USA:n ja CIA:n läsnäolon Ukrainassa, USA:n tuen katumellakoille Kiovassa, USA-EU-Nato-klikin pyrkimykset saada Ukraina läntiseen vaikutuspiiriin ja Venäjän vastaiseen saartorenkaaseen.

Stubb voisi myös rehellisesti todeta, että Venäjän vastaiset pakotteet eivät todellisuudessa liity Ukrainan kriisiin. Pakotteilla pyritään kaatamaan Putinin hallinto ja istuttamaan tilalle länsimielinen nukkehallitus. Sellainenhan on jo vallassa Kiovassa. Perimmäisenä tavoitteena lännellä on päästä käsiksi Venäjän valtaviin luonnonvaroihin - läntinen "markkinatalous" kun on osoittautunut toimimattomaksi ja katastrofaaliseksi järjestelmäksi.

Stubb, milloin kerrot ihmisille totuuden?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Jaa, minusta Stubb on hoitanut hommansa erittäin hyvin. Vain tuo Rosatom-yhteistyö minua ihmetyttää, firmahan mäyttäisi olevan läpimätä:

http://www.sabreakingnews.co.za/2014/11/05/russian...

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Stubb, milloin kerrot ihmisille totuuden?

Miksi pitäisi,herra Lievemaa kertoi sen hänen puolestaan,,,!

Käyttäjän lievemaa kuva
Tommi Lievemaa

Onhan se aikamoista, että pääministeristä ei ole kertomaan miten asiat oikeasti ovat.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Kiovassa ei ole väkivaltaisuuksia, sen sijaan Itä-Ukrainassa on.

Sinulla tuntuu olevan ongelmia päättelykyvyssä. Kun siellä taistelee maatunnuksia vailla olevia sotilaita, jotka ajelevat venäläisillä sotilasajoneuvoilla, kirjoitat, että ” Stubb jättää tietoisesti mainitsematta USA:n ja CIA:n läsnäolon Ukrainassa”.

Taidat olla huumormiehiä?

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

""Olemme ylimitoittaneet meidän hyvinvointiyhteiskuntamme. Nyt on pakko tehdä jotain" (Alexander Stubb, Ylen aamu-tv 11.11.)"

Tuossa asiassa Stubb on kyllä oikeassa. Veronmaksajien keskusliiton mukaan Suomen valtionvelka oli pienimmillään 2000-luvulla vuonna 2008, jolloin se oli 54.382 miljardia euroa. Vuonna 2013 valtiovelka oli 89.738 miljardia euroa.

https://www.veronmaksajat.fi/luvut/Tilastot/Julkin...

Suomen valtionvelan kehitys on osoittanut, että Stubb on oikeassa siinä, että julkinen sektorimme on ylimitoitettu. Tällä hetkellä valtion velkakellon mukaan valtionvelkamme yli 95 miljardia euroa:

http://velkakello.fi/

Samaan aikaan luottokelpoisuutemme on alkanut vähitellen rapautua. Kun luottokelpoisuutemme laskee, niin vastaavasti velkojemme korot tulevat vähitellen nousemaan. Tämä tarkoittaa, että valtion on käytettävä yhä enemmän rahaa korkojen maksuun jos se haluaa ulkomailta lainaa. Jos valtionvelkojen korot nousevat yhden prosenttiyksikön verran, niin se kasvattaa velkojen korkomenoja melkein miljardin euron verran. Suomella ei ole varaa siihen, että valtiomme velkojen korkoprosentti alkaa nousemaan, mutta siihen kannattaa varautua.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kysyn vaan, olisiko Suomen Työväenpuolueesta ottamaan vetovastuuta Suomesta seuraavassa hallituksessa, pääministerinä Tommi Lievemaa ?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Tommi, kansantalouden ymmärtäminen näyttää olevan sinun vahvimpia alueitasi. Siteeraat pääministeriä: "Olemme ylimitoittaneet meidän hyvinvointiyhteiskuntamme. Nyt on pakko tehdä jotain". Tästä teet johtopäätöksen, että "Stubb puhuu tietoisesti täyttä puppua".

Tarkoitat siis, että Stubb valehtelee ja Suomella menee tosi hyvin? Ota tämä vaaliteemaksesi niin menet kirkkaasti läpi?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Villikari tehnee olettamuksen, että Stubb olisi oikeassa väittäessään hyvinvointiyhteiskuntamme koon olevan syyllinen siihen, että taloudellemme olisi tehtävä "jotain". Käsittääkseni Stubb tuossa puhuu vastoin parempaa tietoaan tai on todella tietämätön tämän yhteiskunnan ja kansantalouden tapahtumista viimevuosikymmenten aikana. Tässä suhteessa totuudelle olisi todellakin julkisuudessa tilausta.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

re #8

Myyryläinen: "Villikari tehnee olettamuksen, että Stubb olisi oikeassa väittäessään hyvinvointiyhteiskuntamme koon olevan syyllinen siihen, että taloudellemme olisi tehtävä "jotain"."

Lue vielä kerran kommenttini. En esitä mitään omia oletuksia, ainoastaan kehun Lievemaan taloustietoutta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #12

Hömph, ehkä kannattaisi pitää rivienvälit siisteinä?

Käyttäjän Johannes21 kuva
Esko Mahlberg

Ei Stubb kerro asiaa koskaan. Hän ei osaa tehdä sitä. Minkä takia Suomeen piti valita pääministeri joka ihmeellisillä vertauksillaan ja suoraan sanoen tietämättömyydellään on saattanut meidät naurun alaiseksi?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

re #9

Esko Mahlberg, huomaatko, että arvostelet suomalaisia äänestäjiä. Koska kansa on noinkin tyhmää, pitäisikö valta ottaa pois kansalta?

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Obama ja Cia ovat Ukrainan sodan sytyttäneet ja he voivat sen sammuttaa.

Toimituksen poiminnat