Tommi Lievemaan blogi

Islamilainen terrorismi - made in USA

Charlie Hebdo-lehden toimitukseen tehty terrori-isku oli tuomittavuudestaan huolimatta ennen kaikkea johdonmukaista seurausta USA:n, EU:n ja Naton jo pitkään harjoittamasta sotapolitiikasta Lähi-Idässä. Ei ole myöskään realistista ajatella, ettei Israelin harjoittamalla arabiväestöä julmasti sortavalla apartheid-järjestelmällä olisi minkäänlaisia jälkiseurauksia alueellisesti tai laajemmin. Etenkin USA:lla olisi mahdollisuus vaikuttaa avokätisesti rahoittamansa ja aseistamansa Israelin politiikkaan, mutta Israelin vahvan aseman turvaaminen keinolla millä hyvänsä näyttää olevan USA:n ykkösprioriteetti alueella.

Islamilainen terrorismi ja itsemurhaiskut ovat tulleet Irakin ja muiden alueen maiden riesaksi lännen oman politiikan seurauksena. Esimerkiksi Irakissa itsemurhaiskut olivat lähes tuntematon asia ennen USA:n laitonta hyökkäystä v. 2003. USA tarvitsi islamistitaistelijoita kansandemokraattista Afganistania vastaan käydyssä sodassa Neuvostoliiton joukkoja vastaan. Myös Tsetseniassa 1990-luvulla Venäjän valtaa vastaan taistelleet islamistit olivat USA:n Pakistanissa kouluttamia terroristeja. Myöhemmin näistä liittolaisista tuli vihollisia, ja tilanne kärjistyi WTC-torneihin tehdyn hyökkäyksen myötä v. 2001. Saddam Hussein oli USA:n uuskonservatiivien hyvä ystävä ja liittolainen, kunnes hyökkäsi Kuwaitiin v. 1990. Saddam muuttui käytännössä yhdessä yössä ystävästä viholliseksi.

On selvää, että lännen kaksinaismoralistinen politiikka johtaa ennemmin tai myöhemmin vastatoimiin sorrettujen ihmisten taholta. Pariisin isku voidaan nähdä reaktiona lännen sorto- ja sotapolitiikkaan Afganistanissa, Irakissa, Libyassa ja Syyriassa. Lisäksi se voidaan nähdä vastareaktiona arabiväestön sortoon Israelissa. Palestiinalaisten voi olla vaikea ymmärtää läntisten johtajien voimakasta reaktiota Pariisin iskuun, kun he muistavat, kuinka samat johtajat käänsivät selkänsä, kun Israel viime kesänä moukaroi Gazaa armottomasti päiväkausia surmaten toista tuhatta ihmistä, monet näistä naisia ja lapsia.

On siksi vastenmielistä nähdä tästä politiikasta suoraan tai välillisesti vastuullisia valtionpäämiehiä marssimassa Pariisin mielenosoituksissa muka terrorismia vastaan sekä sananvapauden ja demokratian puolesta. Netanjahun, Merkelin, Stubbin ja muiden osallistuminen mielenosoitukseen löyhkää tekopyhyydeltä kilometrien päähän. Mitä tulee sananvapauteen, niin tuskin esimerkiksi vaihtoehtoiset näkemykset yhteiskuntapolitiikan suunnasta pääsevät Pariisin iskujen jälkeen yhtään paremmin valtajulkisuudessa ja tiedotusvälineissä esiin kuin tähänkään asti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Hannu Töyri

Mielen sairauksien yksi syy, psyykkisten ja fyysisten syiden lisäksi on "sairaiden" poliitisten ideologioiden vaikutus ihmisen ajatteluun. Myös ääriuskonnot tuottavat samalla tavoin vaarallisen harhaista kuvaa maailmasta.

Stalinismi ja Maolaisuus tuottivat pitkälle yli sadan miljoonan (n. 140 milj.) ihmisen tuhon. Tätä tietä jatka nyt ääri-islami kommunistien tuella.

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho

Vaikken pidäkään sen erityisemmin kommunistisesta ideologista (niin kuin en mistään muustakaan ideologiasta) kertoo sen väittäminen mielensairautta aiheuttavaksi seikaksi enemmän sen kirjoittajasta kuin mistään muusta. - Enkä Hannu missään tapauksessa tällä indikoi, että olisit sairas tai mieleltäsi vajaa tai mitään sellaista. Kirjoitit vain harkitsemattomasti ja sanoisinko typerästi. Siitä annan sinulle virtuaalis-mentaalisen korvatillikan.

Hannu Töyri

Taisin mainita tuossa mielen sairastumisen en mielisairautta, jolla tarkoitin tilanetta jossa todellisuus vääristyy, kuten mielisairauksissakin ja näin käy hyvin usein ääriuskonnoissa ja ääri-ideologioissa. Lievemaa ylistää Pohjoiskorean toimintaa loppuunnsaakka, ilman mitäänkritiikiä, antaa selvän tuen ääri-islamintoiminalle ja näkee hyökkäykset länsimaihin oikeutettuina jne.
Jossain on raja, vaikkakin liukuva, mutta minä katson että se on tässä, joku tolkku näissäkin asioissa pitää olla.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Myös tsetseniassa tapahtuu edelleen kaikenlaista,,kiinan udmurtiassa myös,-ja varmaan niihinkin on syyllinen usa,,tai nato,,tai eu,,tai kokoomus,,!

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Suosittelen luettavaksesi teosta A History of Islamic Societies, kirjoittaja Ira M. Lapidus, ja tässä lyhyesti teoksesta:

http://www.cambridge.org/cr/academic/subjects/hist...

Vastaavia teoksia löydät toki muitakin ja eri kielilläkin. Tämän olen kuitenkin itse joskus tenttinyt arabian kielen ja islamintutkimuksen oppiaineeseen, joten tiedän, mistä puhun.

Lyhyesti: islamistiset liikkeet ovat kautta islamin historian harjoittaneet terroria eräänä sodankäyntimuotona. Tasapuolisuuden nimessä on todettava, että kaikki islamistiset liikkeet eivät ole väkivaltaisia, mutta monet niistä ovat, toisin sanoen terrori sisältyy työkalupakkiin. Siten Yhdysvallat, ns. länsi tai vaikkapa Kiinan Sinkiang, vanhemmalta nimeltään Itä-Turkestan, toisaalla Nigeria, Thaimaan eteläosa tai Filippiinien Mindanao eivät ole kolonialismin tuotetta tai vain nykyaikaa. Tätä on ollut "aina", aina kun se on ollut mahdollista. Islamilainen, tarkemmin islamistinen terrori on syntynyt opin alkulähteillä - tätä tosiasiaa ei muuta mikään. Silti on totta, että minä tahansa aikana, minkä tahansa alistajan teot voivat tuottaa lisää terroria.

Tämä ei tarkoita mitään myötämielisyyttä Yhdysvaltoja ja sen pyrkimyksiä kohtaan, yhtään sen enempää kuin Kiinaa tai mitään muutakaan mahtia kohtaan. Jokaisella oikealla, historiallisella ja nykyisellä kansalla on oltava itsemääräämisoikeus omilla alueillaan. Tässä on huomattava kysymys: oikea, todellinen kansa, ei fiktiivinen ja ad hoc -perustettu.

Mitä arabikansoihin tulee, koko Pohjois-Afrikan alkuperäiskansa viimeisiltä 5000 vuodelta ovat amazighit eli berberit. Berberien maa, Tamazgha, tunnetaan tätänykyä kolonialistisella, arabiankielisellä nimellä Maghreb. Alkuperäisasukkaiden identiteettikin ja kieli on kaikissa näissä maissa tukahduttamisen kohteena. Todelliselta, syvemmältä identiteetiltään Marokko ja Algeria eivät ole arabimaita, sitä ei myöskään ole Malin pohjoisosa, ei Mauritania, ei entinen Espanjan Sahara, ei Tunisia (vaikka siellä arabialaistaminen on pahiten tuhonnut berberi-identiteetin), ei Libya, ei Egypti (jossa koptin kieli kuihtui pois n. 150 vuotta sitten).

Kurdeihin pätee omilla, monituhatvuotisilla asuinseuduillaan sama kuin berbereihin, sillä erolla, että alistajia ovat arabien lisäksi turkkilaiset ja persialaiset.

Jos sinua helpottaa, totean, että itsessään berberit ja kurdit eivät ole länttä, ovatpahan ensimmäiset alkuperäisiä pohjoisafrikkalaisia, toiset alkuperäisiä anatolialaisia ja yleensä ns. hedelmällisen puolikuun alueen asukkaita, joskin niitä alkuperäisiä ovat myös farsia puhuvat persialaiset. Historiallisesti niin turkkilaiset kuin arabit ovat suhteellisen uusia valloittajia ja vieraita alueella. Totean myös, että niin berberien kuin kurdien parissa tietty etninen ja uskonnollinen suvaitsevaisuus toisia, samoilla alueilla asuvia kohtaan on pikemmin sääntö kuin poikkeus, ei ainoastaan nykyään vaan historiallisestikin - demokraattiseksi hengeksikin tätä voidaan kutsua tai sisäsyntyiseksi demokratiakäsitykseksi: elä ja anna toisenkin elää, anna hänenkin päättää itse asioistaan.

Mitä Välimeren pohjukassa sijaitsevaan pieneen demokratiaan tulee, PLO:n peruskirjassa perustettiin toisen valtion tuhon aatteelle työvälineeksi kansa, jota kutsutaan palestiinalaisiksi. He edustavat kuitenkin samaa arabien jatkumoa, joka tälläkin hetkellä arabialaistaa berberiläisimpänä säilynyttä Marokkoa ja pyrkii tekemään samaa mm. Irakin Kurdistanissa. Tällä välillä sijaitsevissa maissa tilanne on aivan sama: suuret osat Syyrian pohjoisosia on viime vuosikymmeninä arabialaistettu, aiemmin kurdinkielistä maata.

Saakoot berberit eli amazighit itsemääräämisoikeuden koko historialliseen kotimaahansa ja samoin kurdit koko historialliseen kotimaahansa. Tämän toteutuessa tiedän, että demokraattinen Tamazgha ja demokraattinen Kurdistan ovat vähintään kohtuullisia maita elää ja asua sekä naapureilleen rauhaa ja toisia kansoja kunnioittavia naapureita.

Sinua STP:n jäsenenä kiinnostanee, että Pohjois-Kurdistanin eli Turkin alistaman Kurdistanin osan PKK on kurdien työväenpuolue ja puolueella on marxilainen tausta. Algerian berberiläisin maakunta, noin 8 miljoonan asukkaan Kabylia (pakolaishallitus Pariisissa) on monessa kuin mikä tahansa demokratia: siellä toimii kaksi maallista puoluetta, joista toinen liberaali ja toinen sosialistinen.

Arabitkin ovat ihmisiä ja heidänkin parissaan voi viritä aidosti demokraattisia liikkeitä. Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän osalta on kuitenkin parempi, että arabimaat rajoittuvat sinne ja vain sinne, mikä on Arabiaa. Pakkoarabialaistettujen alueiden ja niiden kansojen on saatava itse päättää asioistaan.

Käyttäjän lievemaa kuva
Tommi Lievemaa

Hannu Töyri: Jos Stalinin uhrien väitetty lukumäärä ylittää Neuvosto-Venäjän tuonaikaisen väkiluvun, niin ei kai kukaan voi ottaa asiaa vakavasti. Uhrien todellinen määrä on n.500 000-600 000. Valkoisen Suomen toteuttama kansanmurha v. 1918 sen sijaan oli poikkeuksellisen verinen modernin Euroopan historiassa.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Unohdat että Stalin tappoi punikkeja enemmän kuin suomen valkokaarti,mutta propagandaan kaikki kelpaa !

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Kommunismi tappoi sen rapiat 100 miljoonaa... ja Suomessa ei tehty vuonna 1918 kansanmurhaa, terrorin aloittaneet kommunistit teloitettiin, sellaista sattuu kun aloittaa aseellisen kapinan.

Esa Niemi

Tommi Lievemaa, eiköhän tuossa Pariisin tapauksessa ollut lähinnä kyse Sharia lain toimeenpanosta aivan kuten profeetta antoi esimerkkinsä miten tälläisessä tilanteessa toimitaan.

Tuossa toit itsekin esiin, että ennen Irakiin menoa USA:han hyökättiin. Jos ei olisi hyökätty, niin GW Bush olisi ollut solmussa kotimaan ongelmien kanssa.

Muutoinkin valitset väkivallankierteestä itsellesi tarkoitusperiäsi sopivan lähtökohdan ja islamin väkivaltakierre alkoi siitä kun karavaaniryöstäjä alkoi levittämään islamia miekan voimalla ja väkivalta on sen jälkeen ollut arkipäivää siellä missä rauhanuskontokin.

Keijo Räävi

William Blumin "Roistovaltio" kertoo noista USAn vehkeilyistä, joiden tuloksena islamistien terrorismi on kaikkien päänsärky.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Miten Yhdysvallat tai mikään muukaan (kuten Ranska, Nigeria, Kenia, Filippiinit, Argentiina, Espanja, Thaimaa, Intia - kaikki joutuneet islamistisen terrorin kohteiksi) nykyään olemassaoleva ei-islamvaltainen valtio tuottaa tuloksen, että islamistinen terrori on kaikkien päänsärky? Pätevän vastauksen muotoilussa muista, että tuota tietyn ideologian innovoimaa terrorismia on nyt esiintynyt noin 1400 vuotta.

Käyttäjän lievemaa kuva
Tommi Lievemaa

Petri Mäkelä, valkoiset suorittivat kansanmurhan. Ei siinä vain "kommunisteja" tapettu, vaan myös sivullisia naisia ja lapsia. Uhrit teloitettiin useimmiten ilman kunnollista oikeudenkäyntiä, siis laittomasti.

Pyytäisin kommentaattoreita selittämään, miten Stalin on voinut tappaa lähes koko Neuvosto-Venäjän väestön, kun tilastojen mukaan väkiluku hieman kasvoi Stalinin kaudella?

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

tilastojen mukaan väkiluku hieman kasvoi Stalinin kaudella?

Yksikään tilasto ei pitänyt paikkaansa n-liiton aikana,määräys oli että tilaston tulee palvella nkp;n etua,,,tässä yksi esimerkki !

Käyttäjän lievemaa kuva
Tommi Lievemaa

Hannu Töyri, mitä tarkoitat "tässä on raja"? Sananvapauden raja? Et tainnut paljoakaan ymmärtää blogikirjoituksestani. En siinä puolustanut terroritekoa, vaan yritin valottaa tekijöitä islamilaisen terrorismin taustalla. Sitähän (totuudenmukaista taustoitusta) eivät tee Yle, Helsingin Sanomat jne., vaan ne suoltavat Pentagonin näkemyksiä vailla mitään kritiikkiä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Thierry Meyssan'in kirjoittama erinomainen kirjoitus samasta aiheesta
http://www.voltairenet.org/article186957.html
päätyy lopputulokseen:

– Syyriasta ja Assadista tulee lännen ystävä. Islamilaiset terroristit ajetaan pois alueelta KAUKASUKSELLE ja XINJIANG'iin.

Tällä tavalla terroristit toimivat lännen vaikutusvallan tienraivaajina. Seuraavassa vaiheessa länsi lähtee "pelastamaan" Kaukasuksen ja Kiinan terroristien käsistä.

Sama venäjäksi
http://www.voltairenet.org/article186932.html

Toimituksen poiminnat