Tommi Lievemaan blogi

Stubbin vaatimus 2 miljardin palkkaveroalesta on pölhöpopulismia

Alexander Stubb esitti jälleen eilisessä Ylen vaalikeskustelussa, että palkkaverotusta on kevennettävä radikaalisti. Aiemmin Stubb on puhunut 2 miljardin euron kevennyksestä palkkaverotukseen. Ylen niin sanotut toimittajat eivät haastaneet Stubbia lainkaan tämän pölhöpopulistisen esityksen johdosta.
 

Stubb on ilmoittanut tukevansa valtiovarainministeriön esitystä, jonka mukaan ensi vaalikaudella julkisia menoja on leikattava 4 miljardia euroa valtiolta ja 2 miljardia kunnilta. Näillä leikkauksilla jo kuristetaan Suomi-neito hengiltä, mutta se ei riitä Stubbille. Vielä kaksi miljardia lisää kansan lopulliseksi lannistamiseksi.
 

Ennen kansan suussa kulki ivallinen sananlasku ”Verot valtion maksettaviksi”. Stubb on päivittänyt sanonnan 2000-luvulle, nyt Stubbin versio kuuluu ”Firmojen palkat valtion maksettaviksi”. Sillä siitähän on kyse palkkaveroalen ja äärimaltillisten palkankorotusten (käytännössä palkanalennusten) yhdistelmässä.
 

Ylen niin sanotut toimittajat eivät kysyneet Stubbilta, mistä rahat näihin palkkaveron kevennyksiin. Eivätkä niin sanotut toimittajat tivanneet yhdeltäkään puoluejohtajalta, mistä rahat sotilasmenojen kasvattamiseen. Sotilasmenojen automaattisia lisäyksiä tuntui kannattavan kaikki eduskuntapuolueet Vasemmistoa lukuun ottamatta. Kun taas joku uskaltaa esittää lisää rahaa vaikkapa vanhustenhoitoon, ovat toimittajat hyeenan tavalla tivaamassa ”mistä rahat?”. Toimittajien epä-älyllisyys on tämän päivän Yleisradiossa käsin kosketeltavaa.
 

Huomionarvoista eilisessä vaalikeskustelussa oli myös eduskuntapuolueiden täydellinen ymmärtämättömyys ja tietämättömyys Venäjän suhteen. Kaikki tuntuivat kannattavan täysin rinnoin omaan jalkaan ampumista, eli Venäjä-pakotteita. Luulisi, että tässä taloudellisessa tilanteessa ei todellakaan olisi varaa entisestään rapauttaa Suomen taloutta – ja vieläpä täysin tietoisesti. Mutta typeryydellä ei näemmä ole mitään rajoja.
 

Suomalaiseen tapaan maahan mahtuu vain yksi totuus kerrallaan. Harvinainen talouspoliittinen järjen ääni eilisessä vaalikeskustelussa oli Tukholmassa työskentelevä taloustieteen professori Markus Jäntti. Hänen näkemyksensä - jotka ovat yhteneväisiä Paul Krugmanin, Pertti Haaparannan jne. kanssa – olivat raikas tuulahdus ummehtuneessa suomalaisessa vaihtoehdottomuuden ilmapiirissä.
 

Ihmettelen muuten, miksi verorahoitteinen julkisen palvelun yhtiö Yleisradio käyttää toistuvasti yksityisen suurpankin, Nordean, ekonomistia Aki Kangasharjua uutisissaan ja muissa ohjelmissaan ”asiantuntijana”. On hämmästyttävää, kuinka Kangasharjulla on otsaa vaatia julkisten menojen leikkauksia, vaikka juuri pankkien pelastaminen oli ajaa Suomen talouden vararikkoon 1990-luvulla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

ulf fallenius

Ainut mikä pelastaa Suomen on verojen kova lasku kautta linjan yhteisövero nolliin ja niin edespäin koska muuten ei kukaan investoi Suomeen se on jo nähty.Meidän on pakko osallistua verokilpailuun muuten kaikki verot vuotaa muihin maihin se on globaalisen maailman totuus.Tilaat Uber taksin verot menee Kaliforniaan tilaat nettistä ulkomailta jotain yrittäjänä tai yksityisenä verot menee sinne mistä tilasit.Verorahat ei pysy Suomessa ilman kilpailukykyistä hintaa eikä tunnu toisilla vaan menevän kaaliin.Verotus on Suomen suurin este menestymiselle.

Kalevi Wahrman

Tärkein tehtävä: Natosta irti lopullisesti!

Kansan Äänen numero 2 / 2015

http://www.kansanaani.net/

Käyttäjän lievemaa kuva
Tommi Lievemaa

Tosiasiat kohdalleen: Suomen kilpailukyky on maailman huippuluokkaa (2013 sijoitus 3, 2014 sijoitus 4, Maailman talousfoorumi).

Veronkevennysten tie on nyt nähty, ja tulokset ovat nollan luokkaa. Suurtyöttömyys ei ole sulanut lainkaan, päinvastoin. Ainoa mitä on tapahtunut, on rikkaiden rikastuminen ja köyhien köyhtyminen.

Suomella ei ole varaa rapauttaa veronkevennyksillä julkista taloutta yhtään enempää.

Täydellinen suunnanmuutos pois kokoomuspolitiikasta on välttämätön.

ulf fallenius

Oikeasti Suomen kilpailukyky on Kreikan luokkaa kaikki tulokset ostettuja jota muuta kertoo.Mutta onneksi vasemmistopuolueet jää ulos koko hallituksesta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tommi haluaa kurmottaa työtätekevää kansaa riistoverotuksella, jonka herrat rilluttelevat.

Käyttäjän lievemaa kuva
Tommi Lievemaa

Juha Kuikka: Päinvastoin vaadin, että veronkevennysten sijasta työntekijöille maksetaan kunnollista palkkaa. Tähän on varaa, jos on varaa jakaa osinkoja.

ulf fallenius

Siihen et pysty mitään me olemme markkinataloudessa nyt ja ikuisesti ja hankalat joutuu työttömäksi.

Käyttäjän lievemaa kuva
Tommi Lievemaa

Markkinatalous eli kapitalismi tulee häviämään aivan kuten aiemmin hävisivät feodalismi, orjajärjestelmä jne.
Jatkuvat veronkevennykset rapauttavat entisestään jo nyt henkitoreissaan olevaa hyvinvointivaltiota, mikä on tietenkin kokoomuksen tavoite.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Jatkuvat veronkevennykset"?

Olet tainnut nähdä unta.

Käyttäjän lievemaa kuva
Tommi Lievemaa

Kestävyysvaje oli siis vain kokoomuksen huijausta?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Verotus on kiristetty niin korkealle tasolle, että optimiverokertymää ei enää saavuteta ja palkansaajat joutuvat elämään valtion byrokratian kautta takaisin maksetuilla tulonsiirroilla. Jos ne rahat saisi pitää suoraan, kotimarkkinatalous vilkastuisi ja valtion menot vähenisivät.

ulf fallenius

Siis mitkä veronalennukset kuin kokonaisverotus huitelee yli 44%.

Toimituksen poiminnat