Tommi Lievemaan blogi

"Sukellusvene" Nato-intoilijoiden avuksi hallitusneuvottelujen alla

Suomi on hysterian tilassa. Venäjän uhka nähdään vainoharhaisesti kaikkialla, vaikka suurin uhka Suomelle on Nato-intoilijoiden pään sisällä. Viimeisin typeryys on sukellusvenekohu, joka muistuttaa vastaavaa ilveilyä Ruotsin rannikolla. Mitään ei tietenkään löydy, mutta tarkoitus onkin ajaa tiettyä agendaa.

Tuo agenda on tietenkin Nato-jäsenyys. Kuinka ollakaan, "sukellusveneestä" tiedotettiin pikavauhtia, jotta se vaikuttaisi syntymäisillään olevan hallituksen puolustuslinjauksiin. Jo ennen "sukellusvenettä" lähes kaikki eduskuntapuolueet vannoivat sotamäärärahojen automaattisten vuosittaisten korotusten puolesta. Kertomatta jäi, mistä nuo rahat tullaan repimään; eläkeläisiltä, työttömiltä, terveydenhoidosta, peruskoulusta vai kulttuurista.

P.S. Miksi kukaan ei puutu iltapäivälehdistön tapaan käsitellä Venäjää? Eikö se täytä jo helposti kansanryhmää vastaan kiihottamisen tunnusmerkit?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tuo vedenalainen kulttuurinvaihtoystävyyslähetystövierailu oli vain yksi episodi monipolvisessa naapuruusbilateraalisuhteidenhoidon vyyhdessä. Luottamusta herättävät maa- ja ilmatilakanssakäymiset sekä nalleKarhumotoristit ym. oinpäivin yhteenlinkkaavaan juoneen saattaa tulla jokin väliratkaisu väärässä maassa ja kaupungissa syntyneen riidankylväjä Ahtisaaren kautta kun Venäjän kaavailemaa suurrauhanponnistuksen aloitusta yritetään vielä jalostaa eilisestään Lavrovin ja Putinin ym. rauhantakaajien kanssa, ks. eilinen ulkoministerinootti kommentteineen: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/194273-n...

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Onhan teillä se Sputniknews.

Älkää avatko muita lehtiä niin ei tarvitse repiä hermojaan. Turha tänne on tulla suurta vääryyttä valittamaan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Oletko Harri itse vähän hysteerinen. Mistä olet päätellyt, että aluevesillämme tehty havainto olisi Venäjän aiheuttama. Merivoimat on ilmoittanut, ettei alueloukkaajan kansallisuutta ole voitu varmentaa. Miksi lietsot itse käsitystä, että kysymyksessä olisi venäläinen sukellusvene? Onko sinulla asiasta parempi tieto kuin Merivoimilla?

Omituista on myös se että pidät Merivoimiemme havaintoa "ilveilynä".
Jos joku tässä kiihottaa kansanryhmää vastaan, se olet kyllä sinä. Toisaalta Kiiskisen puhuminen kansanryhmästä on hieman omituista kun kysymys on tunnistamattoman vieraan valtion aikaansaamasta alueloukkauksesta.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Sukellusveneen "pommitus" kyllä vahvisti uskoa Suomen armeijan omaan toimintakykyyn ilman Naton apua.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Sarjassamme idioottimaisia puheenvuoroja ihannevaltio Venäjän puolesta. Onko mitään, mitä Venäjä ei voisi Suomelle tehdä? Venäjärakastajat ovat aina osanneet väistää kysymyksen. En sitä paitsi huomannut, että virallistaho olisi syytellyt itänaapuria tapauksesta.

Olisi kiva nähdä venäjärakastajien puheenvuoroja tilanteessa, jossa venäläiset tankit ajavat rajan yli Turkuun. Olisi varmaan CIA:n juoni tai vähintäänkin Naton vouhotusta?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Venäjän historia antaa vastauksia po. valtiollisen hallintokulttuurin ydinominaisuuksiin, olipa kysymys keisarillisesta, sosialistisesta tai putinistisesta Venäjästä.

Maailman suurin ja luonnonvaroiltaan rikkain valtio on kerta toisensa jälkeen r.....t loistavia mahdollisuuksiaan ja potentiaaliaan. Venäjän nykyinen toiminta on looginen jatke tähän historiaan, jota kautta maa myös näyttäytyy ympäröivälle maailmalle.

Jari Rauhala

Kymen Sanomissa ennakoitiin jo 19. joulukuuta, viime vuonna, kyseinen sukellusvene-episodi. Melkoinen asiantuntija siellä.

http://www.kymensanomat.fi/Mielipide---Sana-on-vap...

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Olipa löytö Jari.

Avaan sen tähän, koska harva aukoo aina noita linkkejä. Uskomattoman hyvä arvaaja tämän artikkelin kirjoittaja.

Puolalainen sukellusvene vauhdittaisi Nato-hakemusta

19.12.2014 4:00
Suomen Naton täysjäsenyyden kannattajat tarvitsevat apua Nato-maa Puolalta. Suunnitelma on tämä. Pyydetään Puolasta sukellusvene näyttäytymään Hankoniemen tai Helsingin edustalla Suomen aluevesillä. Sukellusvene ajaa torni puolittain näkyvissä parin minuutin ajan, jotta se varmasti huomataan.

Kukaan Suomessa ei uskoisi venäläisten vakuutteluja, että kyseessä ei ollut venäläinen sukellusvene.

Tehovaikutus on toivottu. Jo samana päivänä Suomessa huudetaan kurkku suorana: venäläinen sukellusvene havaittu Suomen aluevesillä! Paras ajankohta olisi ensi vuoden huhtikuussa ennen Suomen eduskuntavaaleja, mutta kun on tämä jäävaraus.

Jäätilanne voi kovan talven jälkeen olla paha sukellusveneen näyttäytymistä varten. Joten tuumasta toimeen jo ennen talven tuloa.

Kukaan Suomessa ei uskoisi venäläisten vakuutteluja, että kyseessä ei ollut venäläinen sukellusvene. Naton kannatus nousisi provokaation johdosta huippuunsa Suomessa, koska ”Venäjä uhkaa Suomea”. Puolustusministeri Carl Haglund (r.) sanoisi televisiossa, että suhtaudumme vakavasti tähän aluevesiloukkaukseen, ja kansan syyttävä sormi osoittaisi itään. Suomi Natoon ja äkkiä!

Nyt pitää valita vain henkilö, joka tilaa puolalaisen sukellusveneen loukkaamaan Suomen aluevesiä. Korpraali Stubb, siviilipalvelusmies Haglund, vai joku muu? Ja kohta Suomi on Natossa, kiitos puolalaisten toverien.

Pentti Heinonen, Hamina

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Olipa hyvä että tämä asia selvisi. Lievemaakin jo ehti luulla, että kysymyksessä olisi ollut venäläinen sukellusvene.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #11

Lehtien mielipideosastoilta löytyy kaikille asioille hyvä selitys. :D

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei tarvitse olla kommunisti tai sosialisti huomatakseen että natointoilijat tekevät itsestään narrin näillä perättömillä pelotteluillaan.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ovatko merivoimien edustajat mielestäsi narreja?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ovatko huudelleet "venäläinen sukellusvene"?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #14

Eivät ole. Sain sen käsityksen, että T Lievemaan mielestä mitään sukelusvenettä ei edes ollut. Sinun kirjoituksesta sain sen käsityksen, että olet samaa mieltä Lievemaan kanssa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #15

"Sain sen käsityksen, että T Lievemaan mielestä mitään sukelusvenettä ei edes ollut."

Onko nyt tiedossa että kyseeessä oli sukellusvene?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #16

Eikö sukellushavainnot perustu kuunteluun? Hylkeen ja peräsmoottorin ääni erottuu sukellusveneen tuottamasta. Tuskinpa merivoimat käyttävät aikaansa hylkeiden karkoitukseen.

Jari Rauhala

T Lievenmaa saattaa olla hyvin oikeassa.
Mutta ei pidä aliarvioida median kykyä hengen nostamiseen.

Sen saavutukset ovat huimaavia.
Seuraavassa muutama:
-Miten soutu / työveneestä saadaan äkkikäänteessä sukellusvene.
-Ukrainassa vapaaehtoiset muuttuvat armeijakunniksi
-Näiden armeijakuntien epäonistunut Ukrainan valtauspyrkimys kääntyy pohjoisissa medioissa ylivoimaisesti eteneväksi viholliseksi.
- Potkut saaneen Makarovin entisistä puheista tulee median käsittelyssä nyky-Venäjän ainoa ja todellinen doktriini.
-Ukkosrintamaa väistävistä rahtikoneista tulee todiste agressiivisesta Venäjästä Suomea kohtaan. -J-N-E-

Syytä en osaa edes arvailla miksi tiedotuksesta on tehty iso vitsi, eräänlainen eeppinen komedia?

Antti Jokela

"Miten soutu / työveneestä saadaan äkkikäänteessä sukellusvene."

Jahas, herra jatkaa näemmä täällä jo kertaalleen käsitellyn aiheen parissa. Turhaan kai yritän korjata "tietojasi", kun faktat eivät pysy muistissa vaan valuvat kuin vesi hanhen selästä. Jos jotakuta kiinnostaa tutustua alkuperäislähteisiin, niin linkin takaa löytyy:

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/194297-jon-...

"Syytä en osaa edes arvailla miksi tiedotuksesta on tehty iso vitsi, eräänlainen eeppinen komedia?"

Yllä olevasta linkistä voi jokainen päätellä, kuka hämmentää asiallista viestintää.

Jari Rauhala

Voi Jokela. "Ruotsin puolustusvoimat on edelleen varma sukellusvenehavainnoistaan, vaikka valokuvassa ollut alus paljastui siviilikäyttöiseksi."
Sinä uskot tuohon, minä en. Sinä olet käsitellyt asian omalta kohdaltasi, ehkä jopa natomyönteisenä, loppuun asti. Annamme rauhan sille.

Koska osoitit rohkeutta ottaa yhden mainitsemistani esimerkeistä, niin käydäänkö muutkin läpi?

Mielestäni sekä mediaa että Ruotsalaista armeijaa saa puolustaa, voi olla että niille vaikeina aikoina tuki on tärkeää, riippumatta syistä.

Antti Jokela Vastaus kommenttiin #24

En ole missään vaiheessa sanonut mitään omista uskomuksistani. Niistä ei ole kyse vaan faktoista. Annahan, kun selitän.

Minua kiinnosti väitteesi soutuveneestä ja se mihin lähteisiin väite perustuu. Ilmeni, että käyttämäsi lähde oli Yle ja se taas oli saanut tietonsa Ruotsin puolustusvoimilta. Yle uutisoi oikein, siis muuttamatta viestiä, mutta sinun "tulkintasi" muutti koko viestin. Katsotaanpa vielä lauseesi totuusarvo:

'Ruotsissa(1) "toiminta"(2) paljastui(3) soutuveneeksi(4)'

(1) oikein
(2) väärin, Yle ei kumoa vedenalaista toimintaa vaan vain valokuvan todistusarvon
(3) oikein
(4) väärin, Yle ei kerro soutuveneestä vaan työveneestä

Kaksi oikein ja kaksi väärin. Valitettavasti väärät eivät kumoa tässä tapauksessa toisiaan, joten lauseen totuusarvo on pahasti miinuksella. Jos olisit sanonut, että itse uskot toiminnan olleen soutuveneilyä, niin sehän olisi ollut kai aivan totta. Niin sinä taidat oikeasti uskoa, vaikka en tiedä miksi. Väitit kuitenkin Ylen uutisoineen soutuveneilystä, vaikka se ei ole totta. Kyse ei siis ole uskomuksista - sinun tai minun - vaan lopultakin faktoista: siis siitä mitä Yle kertoi.

http://yle.fi/uutiset/puolustusvoimat_ruotsin_epai...

Jari Rauhala Vastaus kommenttiin #26

Tarpeeton väitellä, koska olet tutkinut tämän asian uutisoinnin riittävän tarkasti.
Puutteeni oli se, että tässä tapauksessa en tutkinut asiaa rivi riviltä.

Siitä minkälaisesta faktasta on kysymys, niin sen kanssa on oltava tarkka. Jos pysytään Ylen uutisessa, niin sen uutisen sisältö on oma faktansa. Se ei poista sukellusveneen mahdollisuutta (kaikki omia näkemyksiäni), mutta ei kerro sitä faktaksi. Toisaalla jakamissani linkeissä on tullut esiin sukellusvene mahdollisuudesta, että se voi olla myös amerikkalainen tai puolalainen ja miksei venäläinenkin?
MTV-linkissä (Lukkalan blogi) suomalainen meriupseeri kertoo asiallisesti siitä mahdollisuudesta että virheellinen suunnistus tapahtuu olosuhteista johtuen helposti, eikä asia ole dramaattista. Hän kertoi myös siitä keillä kaikilla Itämeren alueella on sukellusveneitä, ei pelkästään Venäjällä.

Jotta ei mene liian pitkäksi, niin lyhyesti; avautuu sellaisia mahdollisuuksia tälle asialle ja myös monelle muulle, jotka ovat huomattavasti rauhanomaisempia, mitä suomalainen media on vuoden aikana kaiken kaikkiaan esittänyt, lähtien vaikka ilmatilaloukkauksista.

Ensimmäisessä kommentissasi viittasit minun kommentoinnin ei asiallisuuteen. Tämän blogikirjoituksen, ja sen kommentointien, kuten lukuisien muidenkin blogien taustalla, ovat suomalaisen valtamedian artikkelit. Mikäpä muu?
Mitä ilmeisimmin kaikki eivät usko enää niiden asiallisuuteen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Suomella on vain yksi potentiaalinen ulkopuolinen vihollinen: Venäjä.

Puolustuspoliittisesti Suomen pitää miettiä, varustaudutaanko tätä ulkopuolista uhkatekijää vastaan vai tyydytäänkö turvallisuuspolitiikassa vain sisäisten uhkatekijöiden varalle. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa puolustusbudjettimme voidaan pienentää puoleen.

Jos varustaudutaan ulkopuolista uhkaa vastaan, oma kapasiteettimme ei riitä emmekä voi koskemattomuuttamme yksin varmistaa. Tähän uhkakuvaan Suomella on vain yksi vastaus.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Suomella on vain yksi potentiaalinen ulkopuolinen vihollinen"

Minä ja suurin osa suomalaisista ei näe Venäjää vihollisena. Suurempana uhkana pitäsin vaikkapa TTIP-sopimusta mikäli se toteutuu. Ei nykyään tarvitse maata valloittaa aseilla, taloudella maa voidaan laittaa polvilleen yhtä hyvin.

Jari Rauhala

Kai Niemeläinen, siis sinun mielestäsi Suomelle on yksi vihollinen, potentiaalinen, ja lisäksi mielestäsi, sinun arvion mukaan, kapasiteetti ei riitä koskemattomuuden turvaamiseen.

Voisin arvata että olet keskustellut, kuunnellut, lukenut jne monen natomyönteisen asiantuntijan kanssa, jotka ovat vahvistaneet mielipidettäsi, vai? Ehkä myös jättänyt vastakkaiset asiantuntijat rauhaan, vai?

Ok, eli me suomalaiset, sinun mielestäsi, turvaamme valtiomme ja kansamme sillä, että menemme sanomasi potentiaalisen vihollisen vihollisen leiriin tukemaan sitä, sen taistelussa vihollistamme vastaan. Varsinkin nyt kun näiden kahden toiselleen vihollisen suhteet kiristyvät koko ajan. Ja meidän vihollisella tuskin tuossa tilanteessa on juuri aikaa pitää meitä vihollisen, jos me emme lähde sille tielle.
Ei hassumpaa.
Ja samalla unohdamme vuosikymmenten kykymme ylläpitää tätä nykyistäkin vihollista vahvempaa vastaan itsenäisyytemme ja kappas vain rauhankin.

Monenlaista mielipidettä sopii maailmaan.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

"Suomella on vain yksi potentiaalinen ulkopuolinen vihollinen: Venäjä."

Milloin Venäjästä on tullut vihollinen? Mehän olemme eläneet rauhan aikaa jo 70 vuotta.

Minusta näyttää kyllä siltä, että viholliskuvan liimaaminen suomalaisten olohuoneiden seinille on alkanut vasta Nato-kiiman alettua.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Rauno,

ystävällismieliset naapurit eivät raahaile Topol-ohjuksia sukellusveneitten perässä pohjakarikoissa hyvän naapurinsa aluevesillä. Vaikka sellaista täällä meille totena tiesit kertoa.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Puolassa Katynin moottoripyöräkerhon pyöräilijät protestoivat viholliskuvien maalaamista vastaan.

Lue lisää http://fi.sputniknews.com/ulkomaat/20150429/30953....

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

No siitähän puolalaiset varmaan riemastuvat. Muistaakos Lintunen mitä Katynissa oikein tapahtui NKVD:n toimesta v. 1940?

Jukka Nieminen

Mulla on pahaenteinen tunne ettei siellä mitään ees ollut. Merivoimathan oli siellä valmiina pitämässä harjoituksiaan kun yks kaks keksivätkin ruveta jahtaan viholliskohdetta - aitoon Ruotsin malliin. Homma lähti sitten kokonaan lapasesta ja uutisista sai sen kuvan kun sai. Iltauutisissa jo esiteltiinkin venäläisiä 73m pitkiä sukellusveneitä. sillä onhan se selvää että sellaiset jätit ajelee suomen 15m syvyisissä rantavesissä.

Jotenkin tulee toi Ruotsin hommeli mieleen. nekin alkoi yllättäen jahdata kesken sotaharjoitustensa vihollisvenettä joka sittemmin paljastui harjoituksiin kutsutuksi hollantilaisveneeksi - mutta aivan pokalla ne jahtinsa hoiti loppuun vaikka niille nauro puoli maailmaa.

Ilmeisesti tää on tätä keskinäistä puolustusyhteistyötä että poimitaan toiselta pahimmat idioottimaisuudet ja tehdään ittensä samanlaiseksi pelleksi jo solidaarisuuden nimissä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Jukka Nieminen on sitä mieltä, että Merivoimien kyky havaita aluevesillämme vierasta vedenalaista toimintaan on heikko tai olematon.

Minä olen sitä mieltä, että meillä on pätevää väkeä rajavalvonnassa ja kysymys ei ole siitä, että he huvikseen keksisivät olemattomia.

Sinulla on fakta irronnut pahasti lapasesta. US-puheenvuoron lukijoiden on helppo havaita kuka tässä tässä tapauksessa on idiootti ja pelle. Häpeä Nieminen, kuinka kehtaatkin esittää noin halpamaisia väitteitä rajojemme valvojista.

Jari Rauhala

Villikari on eri asia mitä merivoimat todella havaitsevat, mitä sitten media vauhkona luukuttaa.
Niistä tulee yksi "paketti" mitä Nieminen kuvaa. Esimerkkinä Iltasanomien mainos: 500 km:n päästä Ruotsista paikallinen "asiantuntija" tietää totuuden.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-143020221384...

Mutta saattaa olla helpompi osoittaa nitä sormella, jotka eivät ole tilannetta aiheuttanut. Aika normaalia nykyisin. Syytetään tavallisia Suomen kansalaisia asiasta, jonka muut ovat aiheuttaneet.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #36

Niin on, Nieminen puhui kuitenkin siitä, että merivoimien havainto olisi keksittyä huuhaata ja leimaa heidät idioottimaisiksi pelleiksi.

Nieminen kirjoittaa: "Ilmeisesti tää on tätä keskinäistä puolustusyhteistyötä että poimitaan toiselta pahimmat idioottimaisuudet ja tehdään ittensä samanlaiseksi pelleksi jo solidaarisuuden nimissä."

Niemisen "pakettiin" ei kuulunut Iltasanomat. Iltasanomien kirjoittelu asiasta on eri juttu, sen todenperäisyyttä saakin kritisoida, jos pystyy osoittamaan tiedot vääriksi. Mielestäni Iltasanomat ei ottanut kantaa "totuuteen", kertoi vain mitä Ruotsissa asiasta ajatellaan.

Jari Rauhala

Sori jäi hieman kesken.
Oma asiansa on että miksi Iltasanomat edes tuollaista huuhaata julkaisee?
Eihä se ole edes Ruotsalaisen "asiantuntijan" vika saati sitten vaikka Niemisen kaltaisten, kun ulkopuolelta katsoen kuvio vaikuttaa ihan pelleilyltä.

Asiallisella uutisoinnilla siltäkin usein vältyttäisiin. Ehkä kovenevan kilpailun myötä se tulee vielä takaisin, kuka tietää?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #37

#37

Tästä tiedottamisesta olen samaa mieltä. Kansalle ei kaikista pitäisi tiedottaa, menevät vaan sekaisin ja hysteeriseksi niin kuin tämäkin tapaus osoittaa.

Merivoimilla on Kekkosen aikana ollut vastaavanlaisia ja paljon uhkaavampiakin tilanteita. Varusmiehilläkin oli
lomakielto päällä. Niistä ei julkisuuteen puhuttu mitään, Urkki kielsi, riitti kun päätöksentekijöitä informoitiin.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

"Suomen mediaa vaivannut, puolustusvoimia työllistänyt ja Helsingin kauppatorin nakkimyyntiä lisännyt „sukellusvenejahti“ on selvinnyt!

Median mukaan, ei ole varmuutta onko jahdattu ääni peräisin uppoveneestä ja kerättyjen tietojen analysoiminen kestää mahdollisesti viikkoja useiden asiantuntijoiden joukolla. (1) Toinenkin media on lisännyt myyntiään näillä vedenalaisilla kuminoilla ja esittää „perustellun panttauksen“ olevan hyvä asia. (2). Samaisessa jutussa „panttausta“ perustellaan naurunalaiseksi tulemisen pelolla……Tämä osoittautui tutkivan journalismin joukkueemme, ennenkin epäonnistuneen ”Team Finlandin” toimesta hyvinkin perustelluksi peloksi, nimittäin…….

Todellisen tutkivan journalismin „Team Finland“ on saanut käsiinsä sisäpiiri tietoa, joka valoittaa asiaa melkoisesti enemmän, kuin raatolehdistömme uutisointi. Sisäpiiri kertoo etsinnöissä käytettyjen käsisyvyyspommien (3) nostaneen pintaan muutakin, kuin kuolleita kaloja. Tämä „tietoisen panttauksen“ kohde on siirretty Tampereen delfinaarioon eristykseen tutkimuksien ajaksi."

https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/04/30/hels...

Hauskaa vappua!
Hämis

Edit: Tuplien poisto!

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Uppovene on jo Milanossa! Etsinnät Helsingin edustalla voidaan lopettaa!

https://www.youtube.com/watch?v=sgNJsT__15A

Toimituksen poiminnat