Tommi Lievemaan blogi

Suomen Vastarintaliike lakkautettava Pariisin rauhansopimuksen nojalla

Pariisin rauhansopimus (1947), 8.artikla:

"Suomi, joka välirauhansopimuksen mukaisesti on ryhtynyt toimenpiteisiin hajoittaakseen kaikki Suomen alueella toimivat fascisminluontoiset poliittiset, sotilaalliset tai sotilaallisluontoiset järjestöt sekä muut järjestöt, jotka harjoittavat Neuvostoliitolle tai muille Yhdistyneille Kansakunnille vihamielistä propagandaa, sitoutuu olemaan vastaisuudessa sallimatta senluontoisten järjestöjen olemassaoloa ja toimintaa, joiden tarkoituksena on kieltää kansalta sen demokraattiset oikeudet".

Suomi on julistanut sopimuksen aserajoitusartiklat mitättömiksi ydinasekieltoa lukuunottamatta, mutta fasismikielto on edelleen voimassa. Näin ollen Suomen Vastarintaliike tulee lakkauttaa välittömästi Pariisin rauhansopimuksen nojalla. Suomen hallitus, eduskunta ja presidentti ryhtynevät pikaisiin toimiin asian suhteen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Sopii mainiosti,kun samassa yhteydessä lakkautetaan mm.yön sudet venäjällä,,tai vasemmiston/anarkistien äärijärjestöt suomessa !

Oscari Wirola

Rauhasopimuksessa ei ole mitään mainintaan Neuvostoliiton (Venäjän) tai muiden voittajavaltioiden järjestöistä tai niiden lakkauttamisesta.

Pitää muista, että Suomi hävisi sodan 10-0.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Pitäisi myös muistaa että kommunistit hävisivät kylmän sodan 10-0.

Kalevi Wahrman

Mitä vasemmiston äärijärjestöjö tarkoitat.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Eikös yhdistys voida määrätä lopetettavaksi periaatteessa jo sillä perusteella, että se on hyvien tapojen vastainen?

Marko Parkkola

Kertonet mikä on Suomen Vastarintaliikkeen Y-tunnus? En löydä yhdistysrekisteristä.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Jos se ei ole rekisteröity yhdistys, niin ei kait sitä voida lakkauttaakaan?

Marko Parkkola

Sitä juuri mietinkin, että mitä tässä blogauksessa mainittu "lakkauttaminen" tarkoittaa. Rekisteröimätöntä yhdistystä kun ei voi lakkauttaa kuin NKVD style.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Mitä järkeä olisi painostaa kyseinen porukka maan alle? Sehän olisi vain mainosta heille ja houkuttelisi lisää samanhenkisiä toimintaan.

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen

Kohtuullisen turhaa vouhottamista taas. Antaa poikain kaljotella kerhotiloissaan.(voisivat toki tulla ulos sit selvinpäin).

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niillä on tarkka strategia ja toi sun kommenttisi sopii niille kuin hanska käteen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Niillä on tarkka strategia"

Taidat tietää enemmänkin eli oletko jo kauan ollut mukana SVR:n strategiasuunnittelussa? Montako teitä on?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen
Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen

Eikös niistä just ollu joku lehtijuttu jossa käytiin kerholla kattomassa?

Juotiin kaljaa, kirottiin sossutukien pienuutta, kirottiin miten mamut vie nekin vähät jne.?

En oikein usko että siellä kovin suurta strategiaa on(toki en tiedä)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #21

Jaa kun saa sinulta tuon vastauksen niin siinähän on sinun käyttäjätunnustuksesi mikä siis on 'p.skapuhetta' vaikka kokonaan aukikirjootettuna.

Käyttäjän lievemaa kuva
Tommi Lievemaa

Kyseinen "vastarintaliike" on viime aikoina tehnyt kaikenlaista tihutyötä ja väkivaltaa.

Ei sillä ole merkitystä, onko rekisteröity yhdistys vai ei. Toiminta on Suomen kansainvälisten sitoumusten vastaista, ja poliisin ja muiden viranomaisten tulisi puuttua asiaan kun järjestö näyttäytyy julkisesti.

Ainakaan hyysäämällä natseja ei natsismi katoa.

Markus Korhonen

Aivan. En ole kuullut että SVR olisi tehnyt mitään muuta kuin tihutöitä. Äärisiivet ovat aina ikäviä.

Käyttäjän lievemaa kuva
Tommi Lievemaa

Heikki Hyötyniemi: Yritätkö siis vihjata, että kun kommunistit "hävisivät" kylmän sodan, on natsismi taas hyväksyttävä salonkikelpoiseksi? Vai mikä on pointtisi?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vieläkö muuten Pohjois-Korea on täydellinen ihannevaltiosi?

Jussi Säntti

En tiedä pointtia, kylmän sodan häviäjä joutuu vastaamaan teoistaan, ehkä.

Marko Parkkola

Kuinka valtion tulisi lakkauttaa Vastarintaliike? Likvidoimalla johtajat Polonium-210:llä? Kerro jo!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mutta eihän Vastarintaliike toimi Neuvostoliittoa vastaan. Kuinka silloin voisi vedota Pariisin rauhansopimuksen artikloihin?

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Miten tosiaan lakkauttaisit noiden poikien pienen kerhon? Poistamalla kokoontumisvapauden Suomen rajojen sisäpuolella? Muuten ei noita oikein voi napata kuin yksitellen ja yksilöinä.

Marko Parkkola

Ilmiannan tämän blogauksen ylläpidolle. Tässä alkaa huolestuttamaan SVL:n porukan henki ja terveys, kun blogaaja ei suostu kertomaan millä keinoin hän lakkauttaisi heidät.

Käyttäjän lievemaa kuva
Tommi Lievemaa

Onko siis niin, että Suomen tulee jatkaa kansainvälisten sitoumustensa rikkomista, koska te ressukat ette keksi miten järjestö lakkautetaan? 2.maailmansodan jälkeen lakkautettiin Lotta- ja suojeluskuntajärjestöt, eikä siinä ollut mitään ihmeellistä.

Marko Parkkolan kommentit jätän omaan arvoonsa.

Marko Parkkola

Oletko pulu vai etkö osaa vastata selvään kysymykseen?

Vetoat hallitukseen ja presidenttiin. Kuinka he voivat lakkauttaa järjestön, jota ei ole missään virallisissa papereissa?

Vastaa nyt viimein.

Käyttäjän lievemaa kuva
Tommi Lievemaa

Fasistisluonteiset järjestöt ovat Suomessa laittomia Pariisin rauhansopimuksen mukaan. Valtiovallan ja viranomaisten tehtävänä on valvoa, että sopimusta noudatetaan. Viranomaisten tehtävänä on tietenkin myös pohtia lainmukaisia käytännön keinoja asian toteuttamiseksi. Mikä tässä on niin vaikeaa ymmärtää?

Käyttäjän lievemaa kuva
Tommi Lievemaa

Jari Pirppu: Jos tarkoitat "vasemmiston äärijärjestöillä" kommunistisia puolueita, niin ne olivat Suomessa kiellettyjä 1918-44. Suomen ja natsi-Saksan tappio Neuvostoliitolle sodassa v.1944 merkitsi Suomessa kommunistien ja muiden työväen järjestöjen pääsyä laillisuuden piiriin, pois maan alta.

Fasistisluonteiset järjestöt sen sijaan kiellettiin v. 1947 Pariisin rauhansopimuksessa, ja tämä kielto on edelleen voimassa.

Käyttäjän lievemaa kuva
Tommi Lievemaa

Jos arvon kommentaattorit vaivautuisivat lukemaan lyhyen blogikirjoitukseni kokonaan, niin he huomaisivat, että totean lakkauttamisasian kuuluvan maan hallitukselle, eduskunnalle ja presidentille.

Käyttäjän lievemaa kuva
Tommi Lievemaa

Marko Parkkola:

Eivätköhän Suomen viranomaiset osaa hoitaa työnsä asiaankuuluvalla tavalla. Minun tehtäväni ei ole neuvoa heitä työssään. Rekisteröitynyt tai rekisteröimätön, sillä ei nähdäkseni ole merkitystä.

Kerkko Suomalainen

Ihmisyyden nimissä Suomen työväenpuolue olisi lopetettava. Yhteiskuntakiusaaminen on kaikkia ihmisoikeussopimuksia vastaan ja siten tuomittavaa.

Veli-Pekka Wellu Marttila

Suomi ei muuten hävinnyt sotaa vaan voitti. Suomi kävi puollustussotaa ja säilytti itsenäisyyden eikä meitä liitetty Neuvostoliittoon. Mikä tietysti oli kova pettymys sinunlaisille OWK:n ihailioille.Ja olen kyllä ehdottomasti sitä mieltä että kaljankittaaja hörhöjä löytyy vasemmisto duunareiden joukosta enemmän kuin oikeistosiivestä.ja mitä lakkauttamiseen tulee niin ei missään tapauksessa. Pitää olla olemassa molemmat ääripäät tai jos ei niin molemmat pitää lakkauttaa.

Toimituksen poiminnat