Tommi Lievemaan blogi

Miten hallituksen ja työnantajien huijaus voi mennä läpi?

AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen totesi viime syksynä aiheellisesti, että samaa vitsiä ei kannata kertoa kolmatta kertaa. Hän viittasi lupauksiin uusista työpaikoista, jos vain kapitalisteille tehdään myönnytyksiä. Työnantajien Kela-maksun poiston piti tuoda 20 000 uutta työpaikkaa, ja yhteisöveron kevennyksen 30 000 työpaikkaa. Lienee tarpeetonta huomauttaa, että työttömyys on vain pahentunut.

Hallituksella on pokkaa kertoa kolmatta kertaa samaa satua kymmenistä tuhansista työpaikoista, joita muka sen ajama yhteiskuntasopimus tuo tullessaan. Sopimuksesta kieltäytyneitä ammattiliittoja on syytetty absurdisti "solidaarisuuden puutteesta".Nyt kansakunnan establishment kehuu SAK:ta "vastuullisuudesta", kun se hyväksyi ostovoimaa heikentävän ja taloutta entisestään rapauttavan niin sanotun yhteiskuntasopimuksen. Tarkkaan ottaen tosin 40 prosenttia SAK:n väestä ei sopimusta ole hyväksynyt.

On käsittämätöntä, kuinka sama huijaus menee toistuvasti läpi. Huijaus ei olisi mahdollista ilman valtakunnallisen median (HS, Yle jne.) vankkumatonta tukea ja propagandaa, jota se työntää eetteriin joka ikinen päivä. Itse asiassa huijaus alkoi jo EU-jäsenyyden alla, kun jäsenyyden väitettiin tuovan leipää, talouskasvua ja työpaikkoja. Koko jäsenyyden ajan Suomi on kärsinyt suurtyöttömyydestä. Köyhät ovat entisestään köyhtyneet ja rikkaat entisestään rikastuneet.

Tosiasia on, että Suomen kilpailukyvyn ongelmia ei ratkaisi edes se, että työntekijät tekisivät koko vuoden töitä ilman palkkaa. Palkkakustannukset kun ovat keskimäärin vain n. 15 % kokonaiskustannuksista. Hallituksen huijaus on vailla minkäänlaista faktapohjaa. On käynyt selväksi, että SSS-hallitus on ainoastaan Etelärannan etäispääte. Kannatustaan dramaattisesti menettäneen katastrofihallituksen olisi parasta jättää eronpyyntönsä pikimmiten.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Myönnytyksiä tulee tehdä vain kansainväliselle kommunistiselle liikkeelle,muut myönnytykset ovat luokkapetturuutta ja niistä joutuu pian tilille,joko hirtetyksi lähimpään lyhtypylvääseen tai uudelleenkasvatusleirille !!

vakavasti ottaen,mitä uudet vaalit auttais,puolueilla on suurinpiirtein sama kannatus kuin on ollut viimeiset 50 v..lukuunottamatta vasemmistoa ja persuja,jotka kummatkaan eivät tule menestymään jatkossa !

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mitenkäs Pohjois-Koreassa toimii ammattiyhdistysliikkeen ja hallituksen välisten skismojen sovittaminen? (Täytynee tietämättömille selventää, että kysymykseni johtuu tämän blogistin ylivertaisesta asiantuntemuksesta Pohjois-Koreaa kohtaan.)

Toimituksen poiminnat