Tommi Lievemaan blogi

Ruotsi on sivistysvaltio

Maahanmuuttajavihamieliset, islamofobiset ruotsidemokraatit joutuvat piilottelemaan itseään ihmisten suuttumukselta. Puolueen aktiiveilla on salaiset osoitteet, poliisia tarvitaan usein puolueen tilaisuuksissa, koska ne saavat liikkeelle aina myös rasismin vastaiset voimat (joita Ruotsissa vielä on runsaasti).

Ruotsidemokraatit ylittävät sunnuntaisissa valtiopäivävaaleissa todennäköisesti neljän prosentin äänikynnyksen. Ongelmana heillä on, ettei yksikään merkittävä puolue halua samaan hallitukseen ruotsidemokraattien kanssa.

Näin siis länsinaapurissamme. Kaikki nämä reaktiot kertovat siitä, että Ruotsissa on kaikesta huolimatta vallalla edelleen pääsääntöisesti internationalistinen, antirasistinen ja -fasistinen ilmapiiri. Suuri valtiomies Olof Palme onnistui istuttamaan ruotsalaisiin internationalismin hengen, joka ei ole nykyisestä euroopanlaajuisesta oikeistolaisesta rasismivirtauksesta huolimatta kadonnut mihinkään. Palme korosti usein, kuinka maahanmuuttajat rikastuttavat ruotsalaista kulttuuria.

Toisin on meillä Suomessa. Matalaotsaisia rasisteja, näitä jussihalla-ahoja ja muita persuja, hyysätään kilvan mediassa. He ovat suorastaan median lellikkejä. Tämä johtuu tietysti siitä, että tällä tavoin kansalaisten suuttumus yhteiskunnan epäoikeudenmukaisuutta kohtaan saadaan kanavoitua kätevästi epäolennaisuuksiin, kuten olemattoman pieneen väestönosaan, maahanmuuttajiin.

Meillä kaikki merkittävät puolueet ilmoittavat kilvan, etteivät sulje etukäteen ketään pois mahdollisesta hallitusyhteistyöstä. Ne vieläpä ovat lähteneet kisailemaan perussuomalaisten kanssa maahanmuuttajakielteisyydessä.

Siis koko asetelma on 180 astetta vastakkaisessa suunnassa Ruotsin kanssa. Joskus todella häpeän olla suomalainen. Lienee turha edes haaveilla, että Suomen valtiojohdossa istuisi vielä jonain päivänä Olof Palmen kaltainen internationalisti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

frank (nimimerkki)

Tommi on kyllä pesunkestävä stalinisti, myös mitä tulee poliittiseen terroriin!
Mitä mieltä muuten olet Pim Fortuynin ja Theo Van Goghin murhista?

Jukka-Pekka Vasara

Kuvittelen mikä älämölö kuuluisi Suomesta aina kuuhun saakka koko poliittisen eliitin ja median toimesta jos joku johonkin muutaman tyypin tarranliimajapoppooseen kuuluva kuulapää vetäisi turpaan yhtäkin anarkomarkoa joka on ehdokkaan vaaleissa. Vaikka syynä olisi taksijonossa etuilu tms :)

Vasemmistohallitus = kahdet standardit, aivan kuten NL aikoinaan..

Markus Lehtipuu

Suvaitsemattomuuden määrä on aina vakio.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ruotsissa asuvilta sukulaisilta ja tuttavilta on tosiaan tullut jokunen viesti, jossa he ovat julkituoneet ihmetyksensä ruotsalaisen yhteiskunnan suvaitsemattomuudesta uusia kansanliikkeitä kohtaan. Tunnettujen kannattajien autoja ja ikkunoita on rikottu ja muutenkin uhkailtu. Ei ihme, että siinä haluaa osoite- ja yhteystietonsa salaiseksi.

Viestinnällisesti kerrotaan vain vandalismista, vahingossakaan ei kerrota taustoja joten asia on ilmeisen arka. Jos Sverigedemokraatit nousevat valtiopäiville, se tietää vanhoille puolueorganisaatioille vakavan harkinnan paikkaa.

Paitsi poliittisesti mutta myös periaatteellisesti on päätettävä siitä että pitääkö puolueen kannatus yrittää tukahduttaa edelleen väkivallan ja median hyväksikäytön avulla vai hyväksyä normaalina kansalaismielipiteen ilmaisuna siinä missä muutkin.

Mielestäni suomalainen demokratia toimii tässä mielessä paremmin, koska tuollaista älytöntä väkivaltaisuutta ei esiinny kuten Ruotsissa. Kahleet halutaan aina katkaista, olipa kyse minkäsuuntaisesta mielipidevankeudesta hyvänsä.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

"Puolueen aktiiveilla on salaiset osoitteet, poliisia tarvitaan usein puolueen tilaisuuksissa, koska ne saavat liikkeelle aina myös rasismin vastaiset voimat (joita Ruotsissa vielä on runsaasti)."

En pitäisi kauhean sivistyneenä sitä, että täysin laillinen ja demokratian periaatteiden mukaan toimiva puolue tarvitsee turvakseen salaiset osoitteet ja poliisivartioinnin.

. suvituuli

"Lienee turha edes haaveilla, että Suomen valtiojohdossa istuisi vielä jonain päivänä Olof Palmen kaltainen internationalisti."

Eiköhän Tarja Halonen ole juuri tälläinen - joten nauttikaa nyt, kun vielä voitte. Uskon ja toivon, että seuraavissa vaaleissa meno muuttuu.

Tommi Salenius

Ymmärrän kyllä ettei Lievemaa kannata sananvapautta, mutta yllätti kyllä miten suoraan hän sanoi sen päin naamaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

"Meillä kaikki merkittävät puolueet ilmoittavat kilvan, etteivät sulje etukäteen ketään pois mahdollisesta hallitusyhteistyöstä. Ne vieläpä ovat lähteneet kisailemaan perussuomalaisten kanssa maahanmuuttajakielteisyydessä."

Onko SKP merkittävä puolue?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

"Meillä kaikki merkittävät puolueet ilmoittavat kilvan, etteivät sulje etukäteen ketään pois mahdollisesta hallitusyhteistyöstä. Ne vieläpä ovat lähteneet kisailemaan perussuomalaisten kanssa maahanmuuttajakielteisyydessä."

Onko SKP merkittävä puolue?

turunen (nimimerkki)

Ruotsi näyttää äänestävän itselleen jatkoajan sivistysvaltiona - eräänlaisena ainakin. Sverigedemokraternan kannatus oli tänään 7,5%, mikä lupaa ruotsidemokraateille 27 paikkaa valtiopäivillä. Taakse ovat jäämässä niin vihreät, vasemmisto kuin kristillisetkin. SD on jo Ruotsin neljänneksi suurin puolue.

Vain härski vaalivilppi voi enää pelastaa Ruotsin nykyisen sosialidemokraattisen demokratuurin.

http://www.dn.se/nyheter/valet2010/alliansen-ar-i-...

Tuomo Molin

Avauskirjoituksen on pakko olla jokin ironinen sepustus jonka perimmäinen tarkoitus ei aukea ihan kaikille. Kukaan täyspäinen ei voi vakavissaan tuollaista kirjoittaa.

Tommi Salenius

Siinä tapauksessa bloginkirjoittaja on vitsaillut meille viimeiset x vuotta (x ≥ 1)

Pertti Väänänen

Sivistysvaltioon ei kuulu poliittinen väkivalta. Ruotsissa viillettiin puukolla hakaristi erään ruotsidemokraattisen kansanedustajaehdokkaan otsaan.

Tämäkö on sitä SAFKAn ylistämää sivistynyttä fasismin vastustamista?

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Sen verran korjaan, että Sverigedemokraterna ei ole rasistinen eikä islamofobinen. Itse asiassa koko islamofobia-termi on kyseenalainen ja värittynyt.

Se on kyllä totta, että puolue on mainitunkaltaisen vainon kohteena demokratiaksi itseään kutsuvassa valtiossa. Tämä on hyvin huolestuttavaa kehitystä ja toivon, ettei vastaavaa tosiaan tarvitsisi nähdä täällä.

Ketkä persuista muuten ovat rasisteja? Entä keitä ovat jussihalla-ahot? En tiedä kuin yhden Jussi Halla-ahon eikä hänkään tiettävästi ole.

On tietysti mahdollista, että Lievemaa ymmärtää rasismilla jotain muuta kuin minä itse. Itse ymmärrän sillä "ihmisyksilön syrjinnän tämän rodun tai siihen verrattavan etnisyyden perusteella, tai tällaisen syrjinnän kannattamisen".

Kutsut itseäsi antifasistiksi. Mitä mieltä olet väkivallan käytöstä politiikan välineenä? Sellainenhan juuri on yksi fasismin tunnusmerkkejä.

T L

Imperialistinen roistovaltio Ruotsi ei ole sivistystä nähnytkään, paitsi sen minkä ne on Suomesta kopioinnut.

Heidi Tuominen

Ja rasismi kukoistaa kommenteissa...

Toimituksen poiminnat